İstiklal Yolunun Parlayan Yıldızı

Haberler

  • 03/03/2020
  • | Paylaş :

KASTAMONU YATIRIM ORTAMI İSTANBULDA TEKSTİLCİLERE TANITILDI.

Kastamonu yatırım ortamının tanıtılması amacıyla Kastamonu Yatırım Ortamı Tanıtım Platformu (invest in Kastamonu) tarafından organize edilen toplantıda, İstanbul’da faaliyet gösteren tekstil ve hazır giyim sektörü yatırımcıları ile bir araya gelindi. Toplantıda yatırımcılara, Kastamonu’daki yatırımlara destek sağlayan kurum temsilcileri tarafından şehrin yatırım olanakları tanıtıldı. Kastamonu Vali Yardımcısı Ünal KILIÇARSLAN başkanlığında İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Taşköprü Kaymakamı İbrahim ÇENET, Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah ÇATAL, Yönetim Kurulu Başkanımız Halil İbrahim SANIK ile birlikte Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer KÜÇÜK, KUZKA Genel Sekreteri Dr. Serkan GENÇ, Kastamonu Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Cafer AÇIKEL, KOSGEB Kastamonu Müdürü Nevzat EROL, Kastamonu İŞKUR İl Müdürü Dilek Şehnaz AŞICI, TKDK İl Koordinatörü Ahmet KUYULU, İl Sosyal Etüd Müdür V. Suat TÜFEKÇİ,  KATSO Başkan Yardımcısı Hasan GÜLŞEN, Kastamonu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan KÖMEÇ, Seydiler OSB Müdürü Emre KADİROĞLU, Tosya OSB Müdürü Nihat KÜÇÜKKASAP,  Tosya TSO Başkanı Metin EKŞİ ile tekstil firmalarının temsilcileri katıldı. Kastamonu’nun yatırım fırsatlarını yatırımcılara aktarılırken, şehrin yatırımcıya sunduğu ulaşım imkânları, hammaddeye yakınlık ve doğal kaynaklar, avantajlı teşvik imkânları, iş destek mekanizmaları, kurumlar ve devlet destekleri, yatırım yeri imkânları, öne çıkan sektörler ve yatırım fırsatları, örnek yatırımlar, işgücü potansiyeli, yaşam kalitesi ve etkin işbirliği ağı konularında bilgiler paylaştı.

Toplantı sonrasında kurulan destek masasına başvuran yatırımcılar ise KUZKA, KOSGEB, İŞKUR ve TKDK temsilcilerinden, gerçekleştirmeyi planladıkları yatırımlara ilişkin devlet tarafından sunulan mali ve teknik destekler hakkında ayrıntılı bilgiler aldı.

               Yönetim Kurulu Başkanımız Halil İbrahim SANIK, İl Sosyal Etüd Müdür V. Suat TÜFEKÇİ ile beraber toplantı öncesi İETT İstanbul Ulaşım Daire Başkanı hemşerimiz Şükrü YILMAZ’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.


Resimler