İstiklal Yolunun Parlayan Yıldızı

Haberler

  • 29/12/2019
  • | Paylaş :

BÖLGEMİZDE ALTYAPI ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI.

 Seydiler Organize Sanayi Bölgesinde alt yapı çalışmaları, planlandığı şekilde parke çalışmalarının da bitirilmesiyle birlikte tamamlandı.

 Seydiler Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim SANIK;

 “Seydiler Organize Sanayi Bölgesinde alt yapı çalışmaları, Elektrik ve Telekom alt yapısının tamamlanmasının ardından, parke yollarında bitirilmesiyle tamamlandı. Böylelikle 2019 yılında Seydiler Organize Sanayi Bölgesine 17 Milyonluk, toplamda da 25 Milyonluk yatırım yapılmış oldu.

 Bilindiği üzere; Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğünce; 2019 yılı mart ayında ihalesi yapılan ve mayıs ayında yükleniciye yer teslimi yapılan YG-AG (Yüksek Gerilim-Alçak Gerilim)  Elektrik Şebekesi, Telekom ve Kamera Alt Yapı Yapım İşi çalışmaları, Ekim ayında tamamlanmıştı. Yine ilgili Genel Müdürlükçe 2016 yılında ihalesi yapılan Atık Suyu, Yağmur Suyu, İçme Suyu Alt Yapı ve Parke Yol çalışmaları ise, Elektrik ve Telekom alt yapısının tamamlanmasının ardından yoğun çalışmalar neticesinde tamamlandı. 2019 yılında Seydiler Organize Sanayi Bölgesine; YG-AG Elektrik Şebekesi, Telekom ve Kamera Alt Yapı Yapım İşi kapsamında; 7.100.000,00 (Yedi Milyon Yüz Bin) Liralık, Atık Suyu, Yağmur Suyu, İçme Suyu Alt Yapı ve Parke Yol çalışmaları kapsamında ise 10.000.000,00 (On Milyon) Liralık, olmak üzere 17.000.000,00 (On Yedi Milyon) Liralık yatırım yapıldı. 2017 yılından bu tarafa Seydiler Organize Sanayi Bölgemize bu yıl yapılan yatırımlarla birlikte, toplamda 25.000.000,00 (Yirmibeş Milyon) Liralık alt yapı yatırımı yapılmış oldu.

 Bu süreçte bizlere destek veren Sayın Valimize, Sayın Milletvekillerimize, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza ve katkı sunan herkese şahsım ve Yönetim Kurulum adına şükranlarımızı arz ediyorum. Seydiler İlçemize ve İlimize hayırlı olsun.

 Ayrıca Ağustos başında temelini attığımız hayırsever vatandaşların katkıları ile yapılan 800 cemaat kapasiteli Seydiler OSB Hz Ebubekir Sıddık Camii ve kreş inşaatında, kabası ve minaresi tamamlanarak, mevsime bağlı olarak ince işçiliği için ilkbahara kadar ara verildi.

Tamamlanan alt yapı yatırımları ile birlikte; Seydiler Organize Sanayi Bölgemiz, doğalgazı, atık suyu, yağmur suyu, kanalizasyonu, içme suyu alt yapısı, yer altı elektrik, sokak aydınlatmaları, telekom, kamera sistemleri ve yapılan geniş ve ferah parke yol ve kaldırımları ile modern bir hale kavuşmuştur. Organize Sanayi Bölgemizde şu anda 11 işletme, 300 çalışan ile faaliyetlerine devam etmektedir. Aynı zamanda yeni fabrikaların inşası ve arsa tahsisleri de devam etmekte olup, bölgemizde doğalgazın olması ve isteyen fabrika sahipleri tarafından kullanabilirliği, gerek İnebolu limanına olan yakınlığı, aldığı yatırım hibe destek programları, gerekse indirimli tahsis imkânları, konumu ve sunduğu cazibe ile Seydiler Organize Sanayi Bölgemiz, yeni yatırımcılarını beklemektedir.” şeklinde konuştu.


Resimler