İstiklal Yolunun Parlayan Yıldızı

Haberler

  • 18/09/2019
  • | Paylaş :

SEYDİLER ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNİN ALT YAPISI VE YOLLARI TAMAMLANIYOR.

Seydiler Organize Sanayi Bölgesinde alt yapı çalışmaları ve parke yol yapım çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

 

Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim SANIK’ın,Seydiler Organize Sanayi Bölgesinde yapılan Yönetim Kurulu Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada;

 

“Bilindiği üzere Bölgemizde alt yapı yatırımları, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca tahsis edilen Bakanlık kredileri ile yapılmaktadır. 2019 yılı başında; alt yapı yatırımları için Seydiler Organize Sanayi Bölgemize, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğünce 5.000.000,00 Lira tahsis edilmişti. Bakanlığa yapılan, alt yapı çalışmalarımızın yılsonuna bitirilmesi gerekliliği ve buna bağlı olarak ilave ödenek talebimiz doğrultusunda, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğünce, Eylül ayında, 8.500.000,00 liranın daha tahsis edilmesiyle, Seydiler Organize Sanayi Bölgemize 2019 yılında tahsis edilen meblağ 13.500.000,00 lira olmuştur. Bu kapsamda alt yapı ve parke yol çalışmaları yoğun bir şekilde devam etmekte olup, yılsonu itibariyle çalışmalar tamamlanmış olacaktır. Organize Sanayi Bölgemize, Seydiler İlçemize ve İlimize hayırlı uğurlu olsun.

 

Seydiler Organize Sanayi Bölgemizde Alt Yapı Çalışmaları iki ayrı firmanın yükleniminde ve iki ayrı başlık altında devam ediyor. Bir tanesi; 2016 yılında ihalesi yapılan Atık Suyu, Yağmur Suyu, İçme Suyu Alt Yapı ve Parke Yol Yapım İşi, diğeri ise; YG-AG (Yüksek Gerilim-Alçak Gerilim) Elektrik Şebekesi, Telekom ve Kamera Alt Yapı Yapım İşi.

2016 yılında ihalesi yapılan Atık Suyu, Yağmur Suyu, İçme Suyu Alt Yapı ve Parke Yol Yapım çalışmaları, elektrik ve telekom hatları yer altından yapılacağından, bölgeyi tekrar tekrar kazmayalım diye, yükleniciye süre uzatımı verilerek elektrik ve telekom ihalesinin yapılması beklendi. Bakanlığa yaptığımız müracaat neticesinde, YG-AG Elektrik Şebekesi, Telekom ve Kamera Alt Yapı Yapım İşinin,28.03.2019 tarihinde ihalesi, 02.05.2019 tarihinde yer teslimi gerçekleşti. Yüklenicinin süratle çalışmalarına başladığı, YG-AG Elektrik Şebekesi, Telekom ve Kamera Alt Yapı Yapım İşi kapsamında yapılan çalışmalar son safhaya gelmiş olup, içinde bulunduğumuz Eylül ayı sonuna kadar tamamlanması planlanmaktadır. Diğer taraftan; Elektrik ve Telekom hatları çekildikten sonra diğer altyapı işlerine kaldığı yerden süratle başlandı. Atık Suyu, Yağmur Suyu, İçme Suyu Alt Yapı ve Parke Yol Yapım İşi, alt yapı noktasında tamamlanmış, parke yol çalışmaları yoğun bir şekilde devam etmektedir. İnşallah 2019 yılı sonuna kadar bu kapsamdaki çalışmalarda neticelendirilecek ve Seydiler Organize Sanayi Bölgemiz, atık suyu, yağmur suyu kanalizasyonu, içme suyu alt yapısı ile, doğalgazı, yer altı elektrik, sokak aydınlatmaları, telekom, kamera sistemleri ve yapılan parke yolları ile modern bir hale kavuşmuş olacaktır.

 

Diğer bir çalışmamız ise; Ağustos başında temelini attığımız 800 kişi cemaat kapasiteli Seydiler OSB Hz Ebubekir Sıddık Camiinde, hayırsever vatandaşlarımızın katkıları ile çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Camii kubbe aşamasına gelmiş olup, Eylül ayı sonuna kadar üstünün kapatılması, Ekim ayı sonuna kadar minaresinin tamamlanması planlanmaktadır. Ayrıca caminin altında bulunan alan ise, Organize Sanayi Bölgemizde bulunan fabrikalarda çalışanların çocukları için kreş, eğitim alanı olarak planlanmakta olup, bu manada, Seydiler Organize Sanayi Bölgemizin bir ihtiyacı daha giderilmiş olacaktır.

 

2019 sonu itibariyle tamamlanması planlanan alt yapı yatırımları ile birlikte; Organize Sanayi Bölgemizde şu anda 10 işletme, 280 çalışan ile faaliyetlerine devam etmektedir. Aynı zamanda yeni fabrikaların inşası ve arsa tahsisleri de devam etmekte olup, bölgemizde doğalgazın olması ve isteyen fabrika sahipleri tarafından kullanabilirliği, gerek İnebolu limanına olan yakınlığı, gerek 4.derece teşvik bölgesinde olması, aldığı yatırım hibe destek programları (TKDK, KOSGEB ve KUZKA) gerekse indirimli tahsis imkânları ve sunduğu cazibe ile Seydiler Organize Sanayi Bölgemiz, yeni yatırımcılarını beklemektedir.” şeklinde konuştu.


Resimler